Η Σιγκαπούρη εξοπλίζεται με σταθμούς φόρτισης επιβατικών πλοίων

Η Σιγκαπούρη εξοπλίζεται με σταθμούς φόρτισης επιβατικών πλοίων

54
Η Σιγκαπούρη εξοπλίζεται με σταθμούς φόρτισης επιβατικών πλοίων

Η νορβηγική εταιρεία συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Zinus εξασφάλισε μια σύμβαση με το ναυπηγείο Penguin Shipyard International, προκειμένου να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση αυτόματης φόρτισης σε τρία ηλεκτρικά καταμαράν τα οποία κατασκευάζονται για λογαριασμό της Shell.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Zinus θα εγκαταστήσει σε κάθε πλοίο δύο μονάδες υποδοχής για τα βύσματα φόρτισης, ενώ θα παρέχει και τρεις σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη στεριά. Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει στα πλοία να συνδέονται στο χερσαίο δίκτυο παροχής ρεύματος σε περίπου 20 δευτερόλεπτα, λαμβάνοντας ρεύμα έντασης 4.400 αμπέρ.

Η κατασκευή των τριών καταμαράν αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2023, ενώ θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μεταφέρουν προσωπικό από και προς τα διυλιστήρια της Shell στο νησί Pulau Bukom έξω από τη Σιγκαπούρη. Τα νέα πλοία, η ναυπήγηση των οποίων γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος βιωσιμότητας της Shell, αναμένεται να εξυπηρετούν την πρώτη γραμμή πλήρως ηλεκτρικών επιβατικών μεταφορών της Σιγκαπούρης, ενώ θα αποτελούν και τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά πορθμεία της Shell παγκοσμίως.

Φωτό: Zinus

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.