Αρκτική: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος ορυκτών κοιτασμάτων

Αρκτική: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος ορυκτών κοιτασμάτων

124
Αρκτική: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος ορυκτών κοιτασμάτων

Σε δηλώσεις περί των υπεράκτιων κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων της ρωσικής Αρκτικής προέβη ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδικότερα, 15 δισ. τόνοι πετρελαίου και περίπου 100 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου είναι διαθέσιμα προς εξόρυξη, βάσει των δηλώσεων του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης. Σημειώνεται πως τα αποθέματα αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της Ρωσίας για δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χρόνια.

Ωστόσο, το κόστος εξόρυξης αυτών των κοιτασμάτων είναι εξαιρετικά μεγάλο. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν projects εξόρυξης, επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις ίσως κριθούν απαραίτητες.

Τέλος, η ρωσική κυβέρνηση προβλέπει τον ολοκληρωτικό σχεδιασμό περί της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων εφόσον και αν αυτό καταστεί αναγκαίο και σε περίπτωση έλλειψης αντίστοιχων πόρων άλλων περιοχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.