Στην κορυφή τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία τον Ιούλιο

Στην κορυφή τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία τον Ιούλιο

132
Στην κορυφή τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία τον Ιούλιο

Την πρωτοκαθεδρία της στις νέες παραγγελίες ναυπήγησης διατηρεί η Νότια Κορέα, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Βάσει δημοσιεύματος του νοτιοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, οι παραγγελίες που έλαβαν τα ναυπηγεία της ασιατικής χώρας τον Ιούλιο, ξεπέρασαν αυτές των ναυπηγείων της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, από τους 4,01 εκατ. CGTs (compensated gross tons), οι οποίοι καταγράφηκαν για τις ναυπηγικές παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 1,88 εκατ. CGTs (45%) αφορούν παραγγελίες που έγιναν στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας. Σημειώνεται, πως σε αριθμό πλοίων, αυτό αντιστοιχεί σε 24 από τα συνολικά 100 πλοία που παραγγέλθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις ανταγωνίστριες ναυπηγικές βιομηχανίας, η Κίνα έλαβε παραγγελίες για 49 πλοία ενώ η Ιαπωνία για 21 πλοία.

Πρώτη η Κίνα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου

Γενικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2021, οι παγκόσμιες παραγγελίες έφθασαν τους 29,7 εκατ. CGT, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2020 (9,49 εκατ. CGT). Από αυτές, τις περισσότερες «κέρδισε» η Κίνα, με τις νέες παραγγελίες να αφορούν 474 πλοία (13,48 εκατ. CGT). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Νότια Κορέα με 304 πλοία (12,76 εκατ. CGT) και στην τρίτη θέση η Ιαπωνία με 116 πλοία (2,61 εκατ. CGT).

Τέλος, σημαντική ετήσια άνοδος παρατηρήθηκε και στο διεθνές backlog τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 9%, φθάνοντας τους 82,47 εκατ. CGT, με το μερίδιο της Νότιας Κορέας να ανέρχεται στους 26,78 εκατ. CGT.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.