To Nigerian Chamber of Shipping πλήρες μέλος του ICS

To Nigerian Chamber of Shipping πλήρες μέλος του ICS

78
To Nigerian Chamber of Shipping πλήρες μέλος του ICS

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Νιγηρίας (Nigerian Chamber of Shipping) αποτελεί πλήρες μέλος του International Chamber of Shipping (ICS).

Ο γενικός γραμματέας του ICS, Guy Platten, καλωσορίζοντας το νέο μέλος στους κόλπους του ΙCS, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το Ναυτικό Επιμελητήριο της Νιγηρίας ως πλήρες μέλος του ICS. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των στόχων μας προς μια ευρεία και πραγματικά παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τις διασυνδέσεις και τις συνεργασίες μας εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Νιγηρίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ICS, το Nigerian Chamber of Shipping δημιουργήθηκε το 2002 και έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να εκπροσωπεί όχι μόνο την εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας αλλά και όλους γενικά τους ενδιαφερόμενους φορείς της ναυτιλίας της Νιγηρίας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών και διαχειριστών πλοίων, των διαχειριστών των λιμένων και των τερματικών, των ναυπηγείων καθώς και των παρόχων υπηρεσιών στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του Nigerian Chamber of Shipping, Andy Isichei, εξέφρασε από την πλευρά του τις ευχαριστίες του προς το ICS καθώς και τα μέρη της ναυτιλιακής βιομηχανίας εντός και εκτός Νιγηρίας που υποστήριξαν τις προσπάθειες του φορέα να επιτευχθεί αυτή η νέα ιδιότητα μέλους. Παράλληλα, ο κ. Isichei υπογράμμισε ότι η νέα αυτή ένταξη αποτελεί ένα κάλεσμα προς ένα υψηλότερο αίσθημα ευθύνης καθώς και για δέσμευση στους στόχους και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει το ICS. Τέλος, ο πρόεδρος του Nigerian Chamber of Shipping δήλωσε ότι: «Ως το πρώτο αφρικανικό κράτος-μέλος στο ICS, το Nigerian Chamber of Shipping θα υιοθετήσει αυτή τη νέα θέση με ενθουσιασμό, αξιοποιώντας τη μοναδική μας εμπειρία στον γεωγραφικό χώρο της Αφρικής, ώστε να οικοδομήσουμε μία γέφυρα μεταξύ του ICS και των Αφρικανικών πλοιοκτητών και διαχειριστών πλοίων, με σκοπό τη διεύρυνση της γεωγραφικής σφαίρας επιρροής του ICS».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.