INTERCARGO για MEPC 76: Κανένας συμβιβασμός για την ασφάλεια

INTERCARGO για MEPC 76: Κανένας συμβιβασμός για την ασφάλεια

188
INTERCARGO για MEPC 76: Κανένας συμβιβασμός για την ασφάλεια

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η INTERCARGO σημειώνει ότι αναγνωρίζει τα τεχνικά και λειτουργικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά την πρόσφατη MEPC 76 του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη διεθνή ναυτιλία. Προειδοποιεί ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO, τονίζει: «Λαμβάνουμε υπόψη τα μέτρα που έχει υιοθετήσει ο ΙΜΟ μέχρι στιγμής, ωστόσο πρέπει ναυπενθυμίσουμε  στον κλάδο ότι τα bulk carriers είναι πολύ αποδοτικά πλοία και ήδη λειτουργούν κάτω από πολύ στενά καθορισμένες τεχνικές και λειτουργικές παραμέτρους. Οι διαχειριστές bulkers είναι αντιμέτωποι με το πολύ ρεαλιστικό δίλημμα του να καθορίσουν ακριβώς πώς θα βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργική απόδοση των ήδη αποδοτικών πλοίων, ειδικά μετά την υιοθέτηση των διαθέσιμων τεχνολογικών λύσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η επιβολή επιπλέον τεχνικών και λειτουργικών περιορισμών, πέραν των δεδομένων ορίων, δεν μπορεί να παρακαμφθεί στην πράξη και αναπόφευκτα προβάλλει θέματα ασφάλειας, που δεν μπορούν να αγνοηθούν».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η INTERCARGO έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαβουλεύσεις του ΙΜΟ που κατέληξαν στην MEPC 76, εκφράζοντας τις θέσεις των μελών της σε βραχυπρόθεσμα μέτρα που αναπτύχθηκαν από τον Οργανισμό για τη μείωση της έντασης άνθρακα. Η INTERCARGO δεσμεύεται πλήρως στη στρατηγική και στους στόχους του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία και θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει τις θέσεις των ποιοτικών πλοιοκτητών και διαχειριστών στον κλάδο των bulk carriers, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.