Η SpaceX προσγειώνεται στο λιμάνι του Long Beach

Η SpaceX προσγειώνεται στο λιμάνι του Long Beach

218
Η SpaceX προσγειώνεται στο λιμάνι του Long Beach

Όπως ανακοίνωσε η Λιμενική Αρχή του Long Beach, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λιμενικής Επιτροπής ενέκρινε προ ολίγων ημερών τη συμφωνία εκμίσθωσης τερματικού στο λιμάνι στην εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών που έχει ιδρύσει ο Elon Musk, Space Explorations Technologies Corp, γνωστή και ως SpaceX. Η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει το τερματικό ως βάση για τις επιχειρήσεις ανάκτησης πυραύλων στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από την 1η Μαΐου, η πρωτοπόρος εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας ανέλαβε μέρος μιας προβλήτας, η οποία εκκενώθηκε μόλις πριν από έναν χρόνο από τη Sea Launch, μια εταιρεία εκτόξευσης εμπορικών δορυφόρων που έδρευε στο λιμάνι του Long Beach για είκοσι χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στη SpaceX θα παραχωρηθούν περίπου 6,5 εκτάρια στην προβλήτα T του λιμανιού, η οποία παλιά φιλοξενούσε εγκαταστάσεις του Ναυτικού των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα αποβάθρα προκειμένου να αγκυροβολεί τα σκάφη της και να εκφορτώνει τον εξοπλισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία του Elon Musk, πριν προχωρήσει στην εκμίσθωση του τερματικού στο λιμάνι του Long Beach, είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με το γειτονικό λιμάνι του Los Angeles, ωστόσο την τελευταία στιγμή η SpaceX είχε υπαναχωρήσει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.