Αντίο ΣΕΜΠΟ του Long Beach για την ΟΟIL

Αντίο ΣΕΜΠΟ του Long Beach για την ΟΟIL

139
Αντίο ΣΕΜΠΟ του Long Beach για την ΟΟIL

Η Orient Overseas International Ltd (ΟΟIL), η οποία ανήκει στην Cosco Shipping Holdings, προχωρά στην πώληση του μεριδίου της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Long Beach στην Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, η Macquarie Asset Management αναμένεται να αποκτήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ έναντι $1,78 δις.

Υπενθυμίζεται ότι η OOIL, η οποία διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό του Long Βeach τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, πέρασε στα χέρια της Cosco Shipping Holdings έναντι $6,3 δις προκαλώντας θύελλα εντάσεων μεταξύ των αμερικανικών αρχών, οι οποίες δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ιδέα μία κινεζική κρατική εταιρεία να διαχειρίζεται τον αμερικανικό λιμένα.

Εν τέλει οι OOIL και Cosco υπέγραψαν τότε συμφωνία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο τερματικός στην Καλιφόρνια θα πωληθεί σε τρίτο μέρος, το οποίο θα ενέκρινε το υπουργείο. Κατά συνέπεια η συμφωνία OOIL- Macquarie Asset Management εντάσσεται στην δέσμευση της Cosco προς την αμερικανική κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2017.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας την Τρίτη 30 Απριλίου, η μετοχή της OOIL αυξήθηκε κατά 3,5% στα $6,75, σύμφωνα με το South China Morning Port.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.