Η αύξηση των θαλασσίων μεταφορών οδηγεί τους λιμένες των ΗΠΑ σε φρενήρεις ρυθμούς

Η αύξηση των θαλασσίων μεταφορών οδηγεί τους λιμένες των ΗΠΑ σε φρενήρεις ρυθμούς

97
Η αύξηση των θαλασσίων μεταφορών οδηγεί τους λιμένες των ΗΠΑ σε φρενήρεις ρυθμούς
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Καναδικού Ναυτικού Επιμελητηρίου, έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στον όγκο εμπορευματοκιβωτίων που καλείται να εξυπηρετήσει ο λιμένας του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021, η καταγεγραμμένη αύξηση, στον όγκο containers, είναι ήδη περίπου 10%.

Παράλληλα, διαφαίνεται ότι οι παρούσες υποδομές εντός του λιμένα δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο των απαιτούμενων μεταφορικών συνδέσεων ειδικά υπό αυτή την πίεση. Με τις παρούσες μεταφορικές ικανότητες, στο σύνολο του πλαισίου της δια ξηράς εφοδιαστικής αλυσίδας, φαίνεται ότι θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην άμεση διαχείριση των εισερχόμενων φορτίων.

Η αμερικανική ζήτηση σε αγαθά, η οποία καλύπτεται από την προσφορά των ασιατικών χωρών, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, αναμένεται οι λιμένες των ΗΠΑ να εξετάσουν την 24ωρη λειτουργία τους, έτσι ώστε να υποστηρίξουν τις νέες απαιτήσεις του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του λιμένα του Λονγκ Μπιτς, Mario Cordero, θεωρεί πως δίχως το μέτρο αυτό ο λιμένας δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί την αναμενόμενη αύξηση.

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Αυγούστου, 28 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονταν αγκυροβολημένα έξω από τους λιμένες του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, προσδοκώντας  την άμεση εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.