To κάλεσμα της Qatar Petroleum σε πλοιοκτήτες LNG carriers

To κάλεσμα της Qatar Petroleum σε πλοιοκτήτες LNG carriers

481
To κάλεσμα της Qatar Petroleum σε πλοιοκτήτες LNG carriers

H Qatar Petroleum εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή προσφορών για τη ναύλωση LNG carriers, με στόχο την εκπλήρωση μελλοντικών απαιτήσεων μεταφοράς LNG, συμπεριλαμβανομένων των projects επέκτασης στο North Field, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα LNG του Κατάρ έως το 2027.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση, η οποία εκδόθηκε προς έναν μεγάλο αριθμό πλοιοκτητών LNG carriers, αποσκοπεί στη μακροχρόνια χρονοναύλωση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών της Qatar Petroleum και των θυγατρικών της.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της QP, η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών καλύπτει επίσης τις ανάγκες για τη μεταφορά παραγόμενων όγκων LNG από το Golden Pass LNG project στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την έκδοση πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών, η Α.Ε. Saad Sherida al-Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ και CEO και πρόεδρος της Qatar Petroleum, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη αντανακλά τη σταθερή πρόοδο του καταριανού κολοσσού για την επέκταση της παραγωγικής του δυναμικότητας LNG στο Κατάρ και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.