Seaspan: Συνεχίζει το μπαράζ παραγγελιών σε πλοία εμπορευματοκιβωτίων

Seaspan: Συνεχίζει το μπαράζ παραγγελιών σε πλοία εμπορευματοκιβωτίων

124
Seaspan: Συνεχίζει το μπαράζ παραγγελιών σε πλοία εμπορευματοκιβωτίων

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση για την παραγγελία δύο νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 24.000 TEUs, η Seaspan Corporation (Seaspan), μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στις ναυλώσεις πλοίων στην αγορά τακτικών γραμμών, ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με μεγάλο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας για την κατασκευή δέκα ακόμα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 15.000 TEUs.

Τα νέα αυτά υπερσύγχρονα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου, καθιστώντας τα ικανά να κινούνται με καύσιμο LNG. Οι παραδόσεις των πλοίων αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το α΄ εξάμηνο του 2023, ενώ, μετά την παράδοσή τους, τα πλοία αυτά, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, θα ναυλωθούν έναντι $1 δισ. για δώδεκα χρόνια από την ισραηλινή εταιρεία τακτικών γραμμών ΖΙΜ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seaspan, Bing Chen, σχολίασε μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας για τα δέκα νέα πλοία LNG πως αποτελεί μεγάλη τιμή για την εταιρεία η διευκόλυνση των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών των πελατών της. Μεταξύ άλλων συμπλήρωσε πως η δέσμευση της εταιρείας στην επενδυτική φιλοσοφία του ΕSG (υιοθέτηση κριτηρίων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και εταιρικής διακυβέρνησης στην επενδυτική διαδικασία και στην επιλογή επενδυτικών τοποθετήσεων), στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην ανάπτυξη του στόλου της Seaspan μέσα από την αξιοποίηση ολοένα και πιο φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών ενισχύεται περαιτέρω μέσα από την πρώτη επένδυση της εταιρείας σε πλοία LNG.

Τα δέκα νέα πλοία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με διαθέσιμα κεφάλαια που θα καταβληθούν σε μετρητά καθώς και από πρόσθετη δανειοδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2020, πέρα από την παραγγελία των δέκα νέων LNG πλοίων, που αναμένεται να ενισχύσουν κατά 259.000 TEUs τη χωρητικότητα του στόλου της, η Seaspan έχει ανακοινώσει την παραγγελία άλλων επτά νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταξύ των οποίων πέντε χωρητικότητας 12.200 TEUs και δύο χωρητικότητας 24.000 TEUs

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.