Η Κίνα ανάβει το πράσινο φως για αλλαγές πληρωμάτων

Η Κίνα ανάβει το πράσινο φως για αλλαγές πληρωμάτων

986
Η Κίνα ανάβει το πράσινο φως για αλλαγές πληρωμάτων

O εμπορικός πόλεμος Κίνας-Αυστραλίας ήρθε να προσθέσει μία ακόμα πίεση στα ήδη ψυχολογικά και σωματικά επιβαρυμένα πληρώματα, τα οποία, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, δεν μπορούν να επαναπατριστούν αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Πολλά bulk carriers, φορτωμένα με άνθρακα από την Αυστραλία, περιμένουν για μήνες έξω από κινεζικά λιμάνια προκειμένου να ξεφορτώσουν. Πρόσφατα, οι κινεζικές αρχές άναψαν το πράσινο φως, προκειμένου δύο πλοία με Ινδούς ναυτικούς να ξεφορτώσουν και εν συνεχεία να πραγματοποιηθούν οι αντικαταστάσεις ναυτικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι 23 ναυτικοί του «MV Jag Anand», το οποίο βρισκόταν από τις 13 Ιουνίου 2020 σε αγκυροβόλιο κοντά στο λιμάνι Jingtang, επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους μετά από αλλαγή πληρώματος που πραγματοποιήθηκε σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Είκοσι ναυτικοί (16 Ινδοί) του bulk carrier «Αnastasia» της MSC θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την έγκριση του Πεκίνου στο αίτημα της Ινδίας για αλλαγή πληρώματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων. Το «Αnastasia» βρισκόταν έξω από τα κινεζικά λιμάνια από τις 20 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα η MSC, στα τέλη του περασμένου έτους, έκανε έκκληση στους ναυλωτές προκειμένου το πλοίο να παρεκκλίνει του ταξιδιού του για αντικαταστάσεις ναυτικών.

O υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας, Anurag Srivastava, ανέφερε σε ΜΜΕ της χώρας του ότι, μετά από επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της ινδικής πρεσβείας στο Πεκίνο, οι κεντρικές κινεζικές αρχές άναψαν το πράσινο φως για την αλλαγή του πληρώματος του «Anastasia».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, διαφαίνεται ότι ο αριθμός των πλοίων που αναμένουν να ξεφορτώσουν άνθρακα στη Βόρεια Κίνα μειώνεται, δίνοντας ελπίδα σε αρκετούς αποκλεισμένους ναυτικούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.