Αλλαγή δεδομένων στην πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν;

Αλλαγή δεδομένων στην πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν;

102
Αλλαγή δεδομένων στην πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν;

Η Τεχεράνη εκτιμάται ότι θα πουλά τουλάχιστον 2,3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες που διαφαίνονται για το επόμενο έτος. Ο πρόεδρος του Ιράν έδωσε, επίσης, να γίνει αντιληπτό ότι οι συνθήκες στο Ιράν ως προς την παραγωγή και την πώληση πετρελαίου, ειδικά τον επόμενο χρόνο, θα είναι εντελώς διαφορετικές από τα τελευταία δύο χρόνια. Τέλος, ανέφερε πως ο εθνικός προϋπολογισμός, ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2021, είναι βασισμένος σε υπάρχουσες συμφωνίες και όχι στην πιθανότητα ύπαρξης νέων συμφωνιών με τρίτες χώρες ή οργανισμούς.

Η ιρανική κρατική διοίκηση υπέβαλε ήδη τον προτεινόμενο προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος στο Κοινοβούλιο, με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Mohammad Baqer Qalibaf, να τονίζει πως τα «πετρελαιοδολάρια» αποτελούν αναξιόπιστη πηγή εσόδων, ενώ τόνισε ότι τα εκτιμώμενα έσοδα από το πετρέλαιο δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του εθνικού προϋπολογισμού.

Φωτό: Ho Handout/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.