Φιλιππίνες: Ουσιαστικό «άνοιγμα» στις αλλαγές πληρωμάτων

Φιλιππίνες: Ουσιαστικό «άνοιγμα» στις αλλαγές πληρωμάτων

736
Φιλιππίνες: Ουσιαστικό «άνοιγμα» στις αλλαγές πληρωμάτων

Το Υπουργείο Μεταφορών των Φιλιππίνων, στο πλαίσιο της διπλωματικής και πολιτικής δέσμευσής του προς τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), υλοποιεί πλέον ουσιαστικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διευκολύνει τις αλλαγές πληρωμάτων στα κεντρικά λιμάνια της νησιωτικής χώρας. Παράλληλα έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες ώστε τα λιμάνια αυτά να καταστούν σημαντικοί διεθνείς κόμβοι αλλαγών πληρωμάτων.

Οι λιμένες όπου μέχρι πρόσφατα επιτρέπονταν οι αλλαγές βρίσκονται στη Μανίλα και στο Σουμπικ, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν 3 ακόμα λιμένες: στο Port Capinpin, στο Cebu και στο Davao. Το λιμάνι του Batangas πρόκειται επίσης σύντομα να αποτελέσει ένα ακόμα λιμάνι- κόμβο για τις αλλαγές πληρωμάτων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει One-Stop-Shops για να διευκολύνει τις αλλαγές σε αυτά τα λιμάνια, τα οποία όμως ενδέχεται να υπόκεινται σε διαφορετικούς κανονισμούς και πρωτόκολλα, όπως καθορίζονται από τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης.

Πηγή: Britanna P and I Club

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.