Θαλάσσιο εμπόριο: Η Κίνα στον δρόμο της ανάκαμψης

Θαλάσσιο εμπόριο: Η Κίνα στον δρόμο της ανάκαμψης

170
Θαλάσσιο εμπόριο: Η Κίνα στον δρόμο της ανάκαμψης

Αύξηση κατά 18,4% κατέγραψε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από και προς σημαντικά λιμάνια της Κίνας κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, τα κινεζικά λιμάνια Tianjin, Shanghai, Ningbo-Zhoushan, Xiamen, Guangzhou και Shenzhen σημείωσαν ανάπτυξη μεγαλύτερη του 20% στη διακίνηση φορτίων σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019. Παράλληλα, ο όγκος των εξαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων από τα εν λόγω λιμάνια αυξήθηκε κατά 19,8%, με τις εισαγωγές να καταγράφουν επίσης αύξηση κατά 14,6% σε σχέση με πέρυσι.

Αξιοσημείωτη ήταν η διακίνηση φορτίων αργού πετρελαίου από τα παραπάνω λιμάνια. Ενδεικτικά, κατά μέσο όρο οι εισαγωγές μαύρου χρυσού αυξήθηκαν κατά 27,7%, με τον λιμένα του Dalian να σημειώνει μάλιστα αύξηση κατά 60%. 38,1% ήταν η αντίστοιχη αύξηση στα συνολικά αποθέματα αργού στο Dalian.

Ομοίως με το πετρέλαιο, έτσι και η διακίνηση μετάλλων σημείωσε αύξηση κατά 21,2%, ενώ απεναντίας τα αποθέματα των κινεζικών λιμανιών μειώθηκαν κατά 7,4%.

Φωτό: Roman Pilipey/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.