Η πράσινη ρότα των ναυπηγείων

Η πράσινη ρότα των ναυπηγείων

113
Η πράσινη ρότα των ναυπηγείων

Την έγκριση του νηογνώμονα Lloyd’s Register για τη ναυπήγηση πλοίου καύσης αμμωνίας ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πρόκειται για containership μεταφορικής ικανότητας 23.000 TEUs, το οποίο το ναυπηγείο αναμένεται να λανσάρει στην αγορά περί το 2025.

Προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία το εγχείρημά του, το ναυπηγείο συνεργάζεται με τον νηογνώμονα Lloyd’s Register, καθώς και με την εταιρεία κατασκευής μηχανών Man Energy Solutions.

Το Yonhap αναφέρει ότι η έγκριση που έλαβε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο παρακίνησε και τα υπόλοιπα ναυπηγεία της χώρας να επισπεύσουν τα πλάνα τους για τη ναυπήγηση πλοίων καύσης οικολογικών καυσίμων.

Το ναυπηγείο Hyundai Mipo (HM) έλαβε την έγκριση του Lloyd’s Register για το δεξαμενόπλοιο καύσης αμμωνίας και μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, ενώ το Samsung Heavy Industries (SHI) έλαβε την έγκριση του ίδιου νηογνώμονα για τη ναυπήγηση Aframax tanker, επίσης καύσης αμμωνίας, τον περασμένο μήνα. Τα πλοία των HM και SHI αναμένονται στο νερό περί το 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Φωτό: Nazarizal Mohammad/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.