Η Χιλή επενδύει στο υδρογόνο

Η Χιλή επενδύει στο υδρογόνο

95
Η Χιλή επενδύει στο υδρογόνο

Σε συνεργασία με τη χιλιανή εταιρεία ενέργειας AME προσβλέπει η ιταλική Enel ENEI.MI, για την υλοποίηση πιλοτικού εγχειρήματος που θα διευκολύνει την παραγωγή υδρογόνου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει περί το 2022 και θα αποτελεί το πρώτο στο είδος του στη χώρα, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα της Λατινικής Αμερικής.

Πέρα από τις προαναφερθείσες εταιρείες, στο εγχείρημα θα συμβάλουν και η χιλιανή πετρελαϊκή εταιρεία ENAP, η Siemens Energy και η Porsche.

Όπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει πολλοί από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς, έτσι και η Enel στοχεύει στην εξάλειψη του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος έως το 2050. Ο Global CEO της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να αναζητούμε κι άλλες χώρες παγκοσμίως στις οποίες θα μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Το Reuters αναφέρει ότι με τη χρήση του υδρογόνου είναι δυνατόν να επιτευχθεί στη Χιλή μείωση των εκπομπών CO2 έως και 20%.

Φωτό: Stefan Sauer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.