Καλαμπόκι: Αυξημένες αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα

Καλαμπόκι: Αυξημένες αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα

110
Καλαμπόκι: Αυξημένες αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τις εισαγωγές καλαμποκιού για την καλλιεργητική περίοδο 2019/2020 και 2020/2021 δεδομένων των αυξημένων αφίξεων από τις ΗΠΑ.

Για το 2019/2020 εκτιμάται ότι οι εν λόγω εισαγωγές θα κινηθούν στους 7 εκατ. τόνους, αυξημένες κατά 1 εκατ. τόνους σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Αυγούστου ενώ για το 2020/2021 εκτιμάται επίσης ότι οι εισαγωγές θα αγγίξουν τους 7 εκατ. τόνους (5 εκατ. τόνοι κατά τις εκτιμήσεις του Αυγούστου).

Η Κίνα αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ πρόσφατα καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος της φάσης 1 της εμπορικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την εγχώρια παραγωγή καλαμποκιού για την καλλιεργητική περίοδο 2020/2021, η οποία ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021, κυρίως λόγω ενός τυφώνα που έπληξε τις καλλιέργειες στα βορειοανατολικά της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση του υπουργείου «Chinese Agriculture Supply and Demand Estimates (CASDE)» αναφέρεται ότι το 2020/2021 η εγχώρια παραγωγή θα φτάσει στους 265 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 1,8 εκατ. τόνους από τις εκτιμήσεις του Αυγούστου.

Χωρίς διαφοροποιήσεις παρέμειναν οι εκτιμήσεις για την παραγωγή, τις εισαγωγές και την εγχώρια κατανάλωση σόγιας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.