Στο Ιράν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης του κόσμου

Στο Ιράν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης του κόσμου

187
Στο Ιράν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης του κόσμου

Ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani εγκαινίασε την Πέμπτη 6 Αυγούστου το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης στον κόσμο, το οποίο θα βρίσκεται στο Μπουσέχρ στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η τελετή εγκαινίασης του εν λόγω εργοστασίου με το όνομα Kaveh έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κατασκευή της εγκατάστασης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του Ιράν να υποστηρίξει μία οικονομία, ανεξάρτητη από τις εξαγωγές πετρελαίου, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Rouhani, η κυβέρνηση αποσκοπεί σε ραγδαία μείωση των εξαγωγών αργού και φυσικού αερίου και αντικατάστασή τους με πετροχημικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Tasnim, το εργοστάσιο μεθανόλης Kaveh θα έχει παραγωγική ικανότητα 7.000 τόνων ανά ημέρα. Με τις βιομηχανίες παγκοσμίως να επιχειρούν να μειώσουν εξ ολοκλήρου τις εκπομπές άνθρακα και άλλων ρύπων από τις δραστηριότητές τους, η μεθανόλη φαίνεται να αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη λύση. Τέλος, όσον αφορά το ναυτιλιακό κλάδο, ουκ ολίγες είναι οι μελέτες καθώς και οι συμπράξεις που έχουν ολοκληρωθεί το τελευταίο διάστημα για την προώθησή της ως ναυτιλιακό καύσιμο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.