Βενεζουέλα-Ιράν: Η συμμαχία και το μεγάλο «ευχαριστώ» του Καράκας

Βενεζουέλα-Ιράν: Η συμμαχία και το μεγάλο «ευχαριστώ» του Καράκας

184
Βενεζουέλα-Ιράν: Η συμμαχία και το μεγάλο «ευχαριστώ» του Καράκας

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Μαδούρο επισκέφτηκε την Τεχεράνη τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έκφραση ευγνωμοσύνης του Καράκας για την πολύτιμη βοήθεια του Ιράν κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας. Το Ιράν προέβη τους τελευταίους μήνες σε ανεφοδιασμό του λατινοαμερικανικού κράτους με βενζίνη, πράξη η οποία χαρακτηρίστηκε ως ανθρωπιστική από πολιτικά πρόσωπα αμφότερων των κρατών.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, ο ειδικός απεσταλμένος της Βενεζουέλας, Jorge Marquez, επαίνεσε και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης Μαδούρο τον Ιρανό αρχηγό του στρατού, Mahmoud Vaezi, αποκαλώντας το Ιράν «ηρωικό και μεγάλο έθνος», το οποίο χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού από τη Βενεζουέλα. Όπως τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος, σύμφωνα με το Tasnim, «η ημέρα που τα ιρανικά tankers κατέφτασαν στη Βενεζουέλα ήταν ημέρα γιορτής για τον λαό της Βενεζουέλας».

Ο κ. Marquez δεν παρέλειψε επίσης να μεταφέρει το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας για επέκταση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους κλάδους. Παράλληλα, την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, ανέφερε ότι οι στενές σχέσεις των δύο χωρών θα διατηρηθούν, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν και επιπλέον στρατηγικές συνεργασίες.

Τέλος, το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας έκανε λόγο για διατήρηση της ενότητας ενάντια στον «κοινό εχθρό» των δύο χωρών, δηλαδή τις ΗΠΑ.

Φωτό: MinCI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.