Ενέργεια: Καταριανή «επέλαση» και στην Αφρική

Ενέργεια: Καταριανή «επέλαση» και στην Αφρική

163
Ενέργεια: Καταριανή «επέλαση» και στην Αφρική

Η Qatar Petroleum κατέληξε σε συμφωνία με την Total για την απόκτηση του 45% του συμμετοχικού ενδιαφέροντος στα πεδία CI-705 και CI-706 στη Λεκάνη Tano στις ακτές της Ακτής Ελεφαντοστού.

Τα δύο πεδία καλύπτουν έκταση 3.200 τ.χλμ., διαθέτουν βάθος υδάτων που κινείται σε ένα εύρος 1.000-2.000 μ., ενώ βρίσκονται 35 χλμ. από τη στεριά και 100 χλμ. από τα πεδία Foxtrot, Espoir και Baobab. Τα τελευταία χρόνια, η ευρύτερη περιοχή έχει συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών, καθώς οι προοπτικές ανακάλυψης σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων είναι μεγάλες.

Με αφορμή τη συμφωνία, η Α.Ε. ο Saad al-Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ και CEO της Qatar Petroleum, ανέφερε ότι η συμμετοχή στα δύο αυτά blocks σηματοδοτεί την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της QP στην Αφρική και την πρώτη επένδυση στην Ακτή Ελεφαντοστού. «Τα υπεράκτια πεδία στην Αφρική αποτελούν στόχο για τη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης της Qatar Petroleum», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.