Ναυτιλιακά καύσιμα: Η Σιγκαπούρη αντιστέκεται στον Covid-19

Ναυτιλιακά καύσιμα: Η Σιγκαπούρη αντιστέκεται στον Covid-19

343
Ναυτιλιακά καύσιμα: Η Σιγκαπούρη αντιστέκεται στον Covid-19

Oι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στον κορυφαίο κόμβο ανεφοδιασμού καυσίμων, αυτόν του λιμανιού της Σιγκαπούρης, ανήλθαν στους 4,32 εκατ. μετρικούς τόνους τον Μάρτιο, καταγράφοντας μηνιαία αύξηση 11,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore – MPA), οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Μάρτιο ήταν επίσης αυξημένες κατά 5,66% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.

H αυξημένη ζήτηση για ναυτιλιακά καύσιμα προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού ήταν έκδηλη στη ναυτιλία τον Μάρτιο. Από την άλλη, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν αισθητά το εν λόγω χρονικό διάστημα ελέω της κόντρας Ριάντ-Μόσχας, με αποτέλεσμα ίσως ένας σημαντικός αριθμός πλοιοκτητών να αυξήσει τις αγορές καυσίμων. Βέβαια, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι και οι προσεγγίσεις πλοίων στο λιμάνι της Σιγκαπούρης σημείωσαν ετήσια αύξηση 7,14%, στα 3.557 πλοία, εξέλιξη που επίσης δικαιολογεί την αύξηση των πωλήσεων καυσίμων για πλοία.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι πωλήσεις VLSFO και diesel αυξήθηκαν κατά 9,17% συγκριτικά με τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, στους 3,055 εκατ. μετρικούς τόνους. Τέλος, και οι πωλήσεις HSFΟ αυξήθηκαν σε ετήσια βάση, και μάλιστα σημαντικά, κατά 19,12% ‒ στους 738.400 μετρικούς τόνους.

Φωτό: Stephen Morrison/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.