«Πράσινα» FSRU: η ισχύς εν τη ενώσει

«Πράσινα» FSRU: η ισχύς εν τη ενώσει

116
«Πράσινα» FSRU: η ισχύς εν τη ενώσει

Η ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (ΜΟL) έχει υπογράψει συμφωνία με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd. (DSME) για την από κοινού ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU).

Η εν λόγω τεχνολογία, με την ονομασία «Cryo-Powered Regas», θα επιτρέψει την εκμετάλλευση της ενέργειας που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία επαναεριοποίησης του LNG (cold energy) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενσωματώνοντας τον οργανικό κύκλο Rankine (ORC) στη διαδικασία επαναεριοποίησης που λαμβάνει χώρα στα FSRU. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας «Cryo-Powered Regas» αναμένεται να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου καθώς και τις εκπομπές CO2 των FSRU.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται αρχικά να δοκιμάσουν την εν λόγω τεχνολογία σε μια πιλοτική εγκατάσταση μικρής κλίμακας μέσα στο 2020, ώστε να μπορέσουν να την ενσωματώσουν σε μελλοντικά έργα κατασκευής FSRU. Η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογικών λύσεων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της MOL και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία από τις περιπτώσεις όπου η εταιρεία λαμβάνει προληπτικά μέτρα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υπηρεσιών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.