Υψηλές ενεργειακές βλέψεις σε Νότια Αμερική και Ευρώπη

Υψηλές ενεργειακές βλέψεις σε Νότια Αμερική και Ευρώπη

120
Υψηλές ενεργειακές βλέψεις σε Νότια Αμερική και Ευρώπη

Η Νότια Αμερική και η Ευρώπη οδήγησαν την κούρσα των νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο το γ΄ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων GlobalData.

Ειδικότερα, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα ανακαλύφθηκαν οκτώ νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο στη Νότια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός τους ανήλθε σε 38.

Αναλυτές της GlobalData εξηγούν ότι η λεκάνη Guyana-Suriname και η λεκάνη Llanos Orientales στη Νότια Αμερική συγκέντρωσαν τον υψηλότερο αριθμό τέτοιων ανακαλύψεων κατά το γ΄ τρίμηνο του 2019. Από την άλλη, στη λεκάνη της Βόρειας Θάλασσας στην Ευρώπη ανακαλύφθηκαν τέσσερα νέα πεδία από τα οκτώ συνολικά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ασία και η Αφρική βρέθηκαν στη δεύτερη θέση των περιοχών με τις περισσότερες ανακαλύψεις ενεργειακών κοιτασμάτων το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Φωτό: Gabe Raggio/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.