Σε άνοδο και πάλι η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο

Σε άνοδο και πάλι η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο

61
Σε άνοδο και πάλι η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο

Τα χαμηλά επίπεδα υδάτων στον Ρήνο ποταμό κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και της παρατεταμένης ξηρασίας έπληξαν σημαντικές βιομηχανίες της Γερμανίας, όπως διυλιστήρια, χαλυβουργεία και πετροχημικές εταιρείες, ενώ δυσχέρυναν τις εμπορευματικές μεταφορές των πλοίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η στάθμη των υδάτων στον Ρήνο έχει ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει, ενώ σε ορισμένα σημεία του ποταμού τα επίπεδα των υδάτων εκτιμάται ότι βρίσκονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Το γεγονός αυτό προκαλεί αισιοδοξία ως προς την τόνωση της γερμανικής οικονομίας, καθώς και όσων γειτονικών χωρών επωφελούνται από τις εμπορευματικές μεταφορές μέσω του ποταμού, καθώς ο Ρήνος «συνδέεται» με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η μείωση της στάθμης των υδάτων στον Ρήνο οδήγησε σε μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας κατά 0,3% και κατά 0,4% το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2018, αντίστοιχα. Για το πρώτο τρίμηνο του 2019 εκτιμάται ότι η άνοδος των επιπέδων νερού στον ποταμό θα συμβάλει σε αύξηση της τάξης του 0,55% του ΑΕΠ της Γερμανίας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.