Ινδία: Επιθυμεί την συνέχιση εισαγωγών αργού από το Ιράν;

Ινδία: Επιθυμεί την συνέχιση εισαγωγών αργού από το Ιράν;

51
Ινδία: Επιθυμεί την συνέχιση εισαγωγών αργού από το Ιράν;

Η Ινδία επιθυμεί να συνεχίσει τις αγορές ιρανικού αργού στα επίπεδα των 300.000 βαρελιών/ημέρα και ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Ουάσιγκτον για την συνέχιση των απαλλαγών των αμερικανικών κυρώσεων προς την Τεχεράνη και μετά το πέρας των 180 ημερών.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Ινδίας μετά την πρόσφατη απόφαση της Ουάσιγκτον να τερματίσει την προνομιακή εμπορική μεταχείριση της Ινδίας, σύμφωνα με την οποία μέχρι τώρα οι ινδικές εξαγωγές $5,6 δις προς τις ΗΠΑ δεν υπόκεινται σε κανένα δασμό.

Να σημειωθεί ότι η Ινδία θεωρείται η περισσότερο ευνοημένη από την εφαρμογή του Generalized System of Preferences (GSP) την δεκαετία του 1970 και η αμερικανική απόφαση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ινδίας σίγουρα θα πλήξει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό η Ινδία επιθυμεί να εισαγάγει ιρανικό αργό και μετά τον Μάιο και μένει να δούμε την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.