Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Αίγινας χωρίς τραυματισμούς

Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Αίγινας χωρίς τραυματισμούς

362
Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Αίγινας χωρίς τραυματισμούς

Σήμερα το απόγευμα το επιβατηγό «Απόλλων Ελλάς» κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Αίγινας συγκρούστηκε ελαφρά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ποσειδών Ελλάς», που ήταν πρυμνοδετημένο. Τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση δεν έχουν διευκρινιστεί.

Στο «Απόλλων Ελλάς» κατά την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν 94 άτομα και το «Ποσειδών Ελλάς» 75.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φοίβος» προωθήθηκαν στον προορισμό τους οι επιβάτες του «Απόλλων Ελλάς».

Στα δύο πλοία απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθούν από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και να λάβουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, το «Απόλλων Ελλάς» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μέθανα, Πόρο, Αίγινα, Πειραιά, έχει υποστεί εκδορές στην πλώρη και οι 94 επιβάτες του μαζί με άλλους 305 που ήταν προγραμματισμένο να παραλάβει από το λιμάνι της Αίγινας, προωθήθηκαν στον προορισμό τους για το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Φοίβος».

Στο λιμάνι της Αίγινας παραμένουν οι 75 επιβάτες του «Ποσειδών Ελλάς» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αίγινα-Αγκίστρι-Αίγινα-Πειραιά. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στο Αγκίστρι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Φωτό: YouTube/Ίσαλος -Isalos

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.