Η ναυτιλιακή βιομηχανία ζητά επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για ζημιές από τη...

Η ναυτιλιακή βιομηχανία ζητά επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για ζημιές από τη θαλάσσια μεταφορά επιβλαβών ουσιών

153
Η ναυτιλιακή βιομηχανία ζητά επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για ζημιές από τη θαλάσσια μεταφορά επιβλαβών ουσιών

Την υποστήριξή τους δηλώνουν σε κοινό δελτίο Τύπου η Ένωση των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η BIMCO στην επικύρωση του Πρωτοκόλλου 2010 για τη Διεθνή Σύμβαση του IMO περί ευθύνης και αποζημιώσεων για ζημιά σχετιζόμενη με τη θαλάσσια μεταφορά επικίνδυνων και επιβλαβών ουσιών (International Convention on Liability and Compensation for Damage in Connection with the Carriage of Hazardous and Noxious Substances by Sea 1996).

Μετά την έγκριση του Πρωτοκόλλου 2010 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η προσοχή στρέφεται προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει με την σειρά του να εγκρίνει το πρωτόκολλο για να μπορέσουν να προσχωρήσουν στη σχετική σύμβαση τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Οι ECSA, ICS και BIMCO, σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση, ενθαρρύνουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να επικυρώσουν τη σύμβαση το συντομότερο δυνατόν.

Με τον τρόπο αυτό η Ε.Ε. θα δώσει το παράδειγμα για να μπορέσει σύντομα η σύμβαση αυτή να τεθεί σε ισχύ και σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μια σύμβαση υψίστης σημασίας για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα καθώς αφορά τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια, χημικά φορτία, LNG και LPG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.