Προς σταθεροποίηση των ναύλων τα dry, χαμηλή δραστηριότητα στα wet

Προς σταθεροποίηση των ναύλων τα dry, χαμηλή δραστηριότητα στα wet

305
Προς σταθεροποίηση των ναύλων τα dry, χαμηλή δραστηριότητα στα wet

DRY

Μετά την αυξημένη δραστηριότητα που σημειώθηκε πρόσφατα στα βασικά μεταλλεύματα, αναμένεται μια σχετική ηρεμία για τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, οι αναλυτές περιμένουν περιορισμένη ζήτηση από την Κίνα λόγω της επικείμενης έλευσης του Νέου Έτους.

Οι ναύλοι για τα Capesize για εξάμηνης διάρκειας συμβόλαια προσδιορίζονται σε περίπου $7.000/pdpr, ενώ για ετήσια στα  $9.250/pdpr.

Για τα Panamax/Kamsarmax για μικρής διάρκειας συμβόλαια στην περιοχή του Ατλαντικού, οι τιμές βρίσκονται στα επίπεδα των $8.750/pdpr ενώ για συμβόλαια 1 έτους στα $8.000/pdpr.

alibra-dry-estimates-wk52

WET

Ο OPEC προσπαθεί να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου μετά την πρόσφατη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Αναλυτές προβλέπουν τιμές γύρω στα $58/βαρέλι για το 2017 για το Brent, ενώ για το αμερικανικό αργό οι τιμές αναμένονται $1,50 πιο κάτω σε σχέση με το Brent.

Στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου η δραστηριότητα ήταν περιορισμένη την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα οι ναύλοι όλων των κατηγοριών να κινηθούν πτωτικά.

Στα LR σημειώθηκε αξιόλογη κινητικότητα την περασμένη εβδομάδα για ναύλους διαδρομών από Αραβικό Κόλπο προς την Ιαπωνία. Οι ναύλοι για ετήσια συμβόλαια ανήλθαν σε περίπου $14.000/pdpr.

alibra-wet-estimated-wk52

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.