Πυρκαγιά σε επιβατηγό πλοίο στην Ινδονησία: άσχημο ποδαρικό για το νέο έτος

Πυρκαγιά σε επιβατηγό πλοίο στην Ινδονησία: άσχημο ποδαρικό για το νέο έτος

264
Πυρκαγιά σε επιβατηγό πλοίο στην Ινδονησία: άσχημο ποδαρικό για το νέο έτος

Οι ομάδες διάσωσης στην Ινδονησία ανακοίνωσαν πριν λίγες ώρες ότι συνεχίζουν να αναζητούν σήμερα Δευτέρα, 17 επιβάτες οι οποίοι αγνοoύνται μετά από το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε τουριστικό σκάφος, ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας. Το ατύχημα έγινε χθες Κυριακή και ήδη οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει τουλάχιστον 23 νεκρούς επιβάτες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ 190 επιβάτες διασώθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε σκάφος που μετέφερε τουρίστες από την πρωτεύουσα Τζακάρτα προς το νησί Tidung, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας.

Οι αρχές επίσης ανακοίνωσαν ότι οι περισσότεροι από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα διαφόρων βαθμών.

17450063

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βόρειας Τζακάρτα, δήλωσε την Κυριακή ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα αλλά είναι βέβαιο ότι οι επιβάτες ήταν υπεράριθμοι και ξεπερνούσαν κάθε όριο ασφαλείας του πλοιαρίου.

Αν και το σκάφος είχε χωρητικότητα 259 επιβατών, ο τοπικός πράκτορας είχε στη λίστα επιβαινόντων μόλις 100 επιβάτες αλλά μάρτυρες θεωρούν ότι το σκάφος μετέφερε ίσως και 300 επιβάτες.

Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στην Ινδονησία είναι εξαιρετικά σημαντικές για την τακτική σύνδεση του αρχιπελάγους, ωστόσο τα ατυχήματα που προκύπτουν από υπερπλήρη σκάφη, αιφνίδιες και βίαιες καιρικές συνθήκες αλλά και πλημμελή τήρηση των προτύπων ασφάλειας είναι συνήθη και δυστυχώς πολύνεκρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.