Αύξηση κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2015 κατέγραψε ο λιμένας...

Αύξηση κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2015 κατέγραψε ο λιμένας του Αμβούργου

42
Αύξηση κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2015 κατέγραψε ο λιμένας του Αμβούργου

Ο λιμένας του Αμβούργου αναδεικνύεται σταθερά ως το πιο δημοφιλές γερμανικό λιμάνι κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Cruise Gate Hamburg (CGH) το 2016 θα κλείσει με περισσότερες από 170 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη χανσεατική πόλη του Αμβούργου, ενώ περίπου 700.000 θα είναι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που θα έχουν επισκεφτεί τα αξιοθέατα της τελευταίας.
Εάν αυτά τα μεγέθη επαληθευτούν, τότε θα πρόκειται για αύξηση σχεδόν κατά ένα τρίτο σε σχέση με το 2015, όταν το Αμβούργο είχε υποδεχθεί 520.000 επιβάτες. Η διοίκηση της εταιρείας λειτουργίας του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας του Αμβούργου Cruise Gate Hamburg (CGH) αναμένει σημαντική αύξηση και για το 2017, την οποία εκτιμά σε διψήφια επίπεδα.
Από την πλευρά τους τόσο ο Jens Meier, επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου (HPA) καθώς και η Sacha Rougier, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας του Αμβούργου τονίζουν ότι «έχουν εφαρμόσει μία σωστή στρατηγική ανάπτυξης» και ότι σύντομα το Αμβούργο θα μπορεί να υποδέχεται πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας κρουαζιερόπλοια και κατά συνέπεια πολύ περισσότερους επιβάτες/επισκέπτες, εξέλιξη που θα επιτρέψει στο μεγαλύτερο γερμανικό λιμάνι κρουαζιέρας να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ DANIEL REINHARDT/dpa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.