Στα $1,7 δις η αξία του στόλου της Hanjin

Στα $1,7 δις η αξία του στόλου της Hanjin

222
Στα $1,7 δις η αξία του στόλου της Hanjin

Με την Hanjin, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες, να έχει ήδη πτωχεύσει, η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κορέας ανακοίνωσε ότι το χρέος της εταιρείας ξεπερνούσε τα $5,5 δις στο τέλος Ιουνίου. Ως εκ τούτου παρουσιάζει ενδιαφέρον η αποτίμηση της αξίας του στόλου της εταιρείας ο οποίος αποτελείται από 63 πλοία και η αξία του οποίου εκτιμάται σήμερα στα $1,7 δις (συμπεριλαμβάνονται και τα συμβόλαια για νέες ναυπηγήσεις).
Ο παρακάτω πίνακας της εταιρείας VesselsValue παρουσιάζει τη διάρθρωση του στόλου της Hanjin στην παρούσα χρονική περίοδο.

Φήμες της αγοράς κάνουν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς της Hanjin από την εταιρεία ΗΜΜ, η οποία όμως διαθέτει μόλις 36 πλοία (15 bulkers, 18 containerships και 3 tankers) συνολικής αξίας περί τα $966 εκ.
Αν προχωρήσει η εξαγορά τότε η αξία του στόλου της ΗΜΜ θα εκτοξευθεί στα $2,7 δις ενώ θα βρεθεί στην 27η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά την αξία του στόλου (την πρώτη θέση κατέχει η COSCOCS (China Ocean Shipping Corporation’s) με αξία στόλου περί τα $20 δις).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.