Εγκαταλείπουν το City οι τράπεζες μετά το Brexit;

Εγκαταλείπουν το City οι τράπεζες μετά το Brexit;

231
Εγκαταλείπουν το City οι τράπεζες μετά το Brexit;

Σημαντικές επενδυτικές τράπεζες που έχουν ευρωπαϊκή έδρα στο Λονδίνο θα αρχίσουν να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας από τη Βρετανία αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Brexit, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Independent.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι τα στελέχη σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για το χειρότερο σενάριο, ότι θα χάσουν δηλαδή το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πριν από το δημοψήφισμα, o διευθύνων σύμβουλος της JP-Morgan, Jamie Dimon, είχε δηλώσει ότι θα μεταφέρει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
Η Morgan Stanley ενδέχεται να μετακινήσει περίπου 1.000 εργαζομένους από το Ηνωμένο Βασίλειο, Goldman Sachs και η Citigroup έχουν αναφέρει ότι θα κατευθύνουν προσωπικό εκτός βρετανικών συνόρων. Επίσης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η HSBC και η Deutsche Bank έχουν δηλώσει ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν εργαζόμενοι και καθώς και δραστηριότητες προς τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.