Έξοδος του κρουαζιερόπλοιου Genting Dream από τα γερμανικά ναυπηγεία του Πάπενμπουργκ (live...

Έξοδος του κρουαζιερόπλοιου Genting Dream από τα γερμανικά ναυπηγεία του Πάπενμπουργκ (live streaming)

957
Έξοδος του κρουαζιερόπλοιου Genting Dream από τα γερμανικά ναυπηγεία του Πάπενμπουργκ (live streaming)

Σήμερα 19 Αυγούστου, καιρού επιτρέποντος, θα εξέλθει από την δεξαμενή ναυπήγησης των ναυπηγείων Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ της Κάτω Σαξονίας το Genting Dream, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Dream Cruises, η οποία ανήκει στον όμιλο Genting Hong Kong.
Η Dream Cruises θα προσφέρει πακέτα πολυτελών διακοπών στις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας από τον προσεχή Νοέμβριο.
Το Genting Dream, που θα μπορεί να φιλοξενεί 3.400 επιβάτες και 2.000 μέλη πληρώματος, έχει ολική χωρητικότητα 151.300 κόρων, μήκος 335 και πλάτος 39,7 μέτρων.
Επιπλέον, η κατασκευή του είναι σύμφωνη με τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ το πλοίο πληροί όλες τις απαιτήσεις των νέων αυστηρών περιβαλλοντικών κανονισμών.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν διεξαχθεί εκτεταμένες δοκιμές στο πλοίο, έτσι ώστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών να ξεκινήσει το ταξίδι του μέσω του ποταμού Εμς προς την Βόρεια Θάλασσα, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι τελικές δοκιμές που θα αποδείξουν την αξιοπλοΐα του.
Να σημειωθεί ότι το Genting Dream, που έχει κατασκευαστεί για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των -κατά κύριο λόγο- Ασιατών επιβατών του, θα έχει ως home port τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ και θα προσφέρει πολυτελή πακέτα διακοπών προς τα λιμάνια του Βιετνάμ, Ανόι και Ντα Νανγκ, ενώ θα προσεγγίζει και το δέλτα του ποταμού Περλ της Κίνας.
Από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 31 Μαρτίου 2017 το Genting Dream θα προσφέρει επταήμερες πολυτελείς κρουαζιέρες σε Να Τρανγκ και στην πόλη Χο Τσι Μινχ (η παλιά Σαϊγκόν).
Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live streaming την έξοδο του κρουαζιερόπλοιου, η οποία αναμένεται στις 15.00 ώρα Ελλάδας, μέσω του συνδέσμου που θα βρείτε εδώ ή εδώ.
Τους πολυτελείς χώρους του νέου πλοίου, που προορίζεται για την ασιατική αγορά κρουαζιέρας, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Φωτό: meyerwerft.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.