Η IRISL συνδέει και πάλι το Ιράν με την Βόρεια Ευρώπη

Η IRISL συνδέει και πάλι το Ιράν με την Βόρεια Ευρώπη

82
Η IRISL συνδέει και πάλι το Ιράν με την Βόρεια Ευρώπη

Η Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) ξεκίνησε και πάλι δρομολόγια στη γραμμή Περσικός Κόλπος-Βόρεια Ευρώπη. Το πλοίο “Azargoun” προσέγγισε το λιμάνι του Αμβούργου στις 17 Μαρτίου, ενεργοποιώντας εκ νέου την γραμμή “European Container Line-ECL” της IRISL, η οποία είχε σταματήσει στα μέσα του 2010 ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που είχαν ληφθεί από Η.Π.Α. και Ε.Ε. εναντίον του Ιράν.
Η γραμμή θα εξυπηρετείται από πλοία χωρητικότητας 2.500 TEU και τα λιμάνια που θα προσεγγίζουν είναι το Αμβούργο, η Αμβέρσα, η Γένοβα, η Κωνσταντινούπολη, το Port Said και το Bandar Abbas.
Οι κυρώσεις που είχαν ληφθεί οδήγησαν την χώρα του Κόλπου σε έλλειψη προϊόντων (ενδιάμεσων και τελικών) που σχετίζονται με τις βιομηχανίες αυτοκινήτων, πετρελαίου, ενέργειας κ.α. Η πρόσφατη άρση των κυρώσεων συνεπάγεται αυξημένη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα και ιδιαίτερα η Γερμανία και οι βιομηχανίες της βλέπουν μία σημαντική ευκαιρία για αύξηση των δραστηριοτήτων τους.
Η Γερμανία αποτελεί παραδοσιακά τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του Ιράν από τις χώρες της Δύσης, ενώ και στο Αμβούργο υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν από Ιρανούς μετανάστες και ως εκ τούτου υπήρχε πάντοτε μία εμπορική σχέση με το Ιράν. πριν την επιβολή των περιορισμών. Οι κύριες εισαγωγές του Ιράν από το λιμάνι του Αμβούργου ήταν λιπάσματα, μηχανήματα, και τρόφιμα, ενώ οι εξαγωγές του Ιράν προς την Γερμανία που εξυπηρετούνταν μέσω του λιμένα του Αμβούργου περιελάμβαναν κυρίως, φρέσκα και κονσερβοποιημένα φρούτα, υφάσματα, ελαστικά και διάφορα τρόφιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.