Καμία παραγγελία στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τον Ιανουάριο

Καμία παραγγελία στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τον Ιανουάριο

388
Καμία παραγγελία στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με πηγές της ναυπηγικής βιομηχανίας, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας δεν έλαβαν ούτε μία παραγγελία για τη ναυπήγηση πλοίου τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ύφεσης στη ναυλαγορά αλλά και στον τομέα των ναυπηγήσεων. Τον αντίστοιχο μήνα του 2015 τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας (Hyundai Heavy Industries Co., Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. και Samsung Heavy Industries Co.) δέχτηκαν παραγγελίες συνολικού ύψους $1,8 δις. Αν και ο Ιανουάριος δεν αποτελεί μήνα αιχμής για τα ναυπηγεία παρόλ’ αυτά είναι η πρώτη φορά που οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς δεν έλαβαν κάποια παραγγελία.

Σε αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να συνετέλεσαν και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου που έχουν ως συνέπεια την μείωση των παραγγελιών για εγκαταστάσεις και πλοία offshore με αποτέλεσμα τα κινεζικά ναυπηγεία να πάρουν την μερίδα του λέοντος στις όποιες παραγγελίες, οι οποίες αφορούν κυρίως πλοία μικρού μεγέθους.

Με βάση αυτή την εξέλιξη τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αναθεώρησαν προς τα κάτω τους στόχους τους για το 2016, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των παραγγελιών θα είναι μικρότερος κατά 20% από αυτόν που είχαν αρχικά εκτιμήσει. Οι εκτιμώμενες παραγγελίες για το 2016 για τα τρία μεγάλα ναυπηγεία αναμένεται να ανέλθουν στα $37 δις όταν το 2015 το συνολικό κόστος των παραγγελιών για ναυπήγηση πλοίων είχε ανέλθει στα $47 δις. Πιο συγκεκριμένα η Hyundai αναμένει έσοδα $16,7 δις (-12,6% σε σχέση με το 2015), η Daewoo έσοδα $10 δις ($13 δις το 2015) και η Samsung έσοδα $10 δις ($15 δις το 2015).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.