Μια πρωτοποριακή πρύμη κάνει την εμφάνισή της στη ναυτιλιακή αγορά

Μια πρωτοποριακή πρύμη κάνει την εμφάνισή της στη ναυτιλιακή αγορά

2140
Μια πρωτοποριακή πρύμη κάνει την εμφάνισή της στη ναυτιλιακή αγορά

Ο λόγος για την παραπάνω φωτογραφία, που απεικονίζει το νέο Service Operation Vessel (SOV) της Bernhard Schulte Offshore/WINDEA, το οποίο διαθέτει μια πρωτοποριακή σχεδίαση της πρύμης του, εν ονόματι Ulstein X-Stern.
Ειδικότερα, το παρών πλοίο είναι το πρώτο από μια παραγγελία 2 πλοίων από τα Νορβηγικά ναυπηγεία Ulstein Verft, οι καρίνες των οποίων κατασκευάστηκαν στην Πολωνία.
Η νέα αυτή σχεδίαση επιτρέπει σε πλοία που αντιμετωπίζουν δυσχερείς καιρικές συνθήκες – όπως τα SOVs – να έχουν τον «καιρό» από την πρύμη τους, παρέχοντας έτσι καλύτερη αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, χαμηλότερη κατανάλωση καθώς και μειωμένη απαιτούμενη ισχύ όταν το πλοίο βρίσκεται σε DP (Dynamic Positioning) Mode.
Ενδεικτικά, το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγους μήνες την εργασία του στην Αιολική «φάρμα» Gemini στην Ολλανδία, ναυλωμένο από την SIEMENS Wind Power Service.
Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
Ολικός μήκος 88μ.
Πλάτος 18μ.
Μέγιστη ταχύτητα 13,5 κόμβοι
Παρέχει ενδιαίτηση μέχρι και σε 60 ανθρώπους.

Photo: Don Johansson/Ulstein

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.