Το Queen Victoria ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη για τον γύρο του κόσμου...

Το Queen Victoria ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη για τον γύρο του κόσμου σε 125 ημέρες

349
Το Queen Victoria ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη για τον γύρο του κόσμου σε 125 ημέρες

Για πρώτη φορά ξεκίνησε τόσο ενωρίς η φετινή σεζόν κρουαζιέρας για την Κοπεγχάγη, ενώ αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε επιλέξει μία μεγάλη εταιρεία σαν την Cunard να ξεκινήσει μία παγκόσμια κρουαζιέρα από το μεγάλο αυτό δανέζικο λιμάνι.
Συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου 2016, στις 3 το απόγευμα, ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη το κρουαζιερόπλοιο “Queen Victoria” σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής σεζόν για τον επιβατικό λιμένα της δανέζικης πρωτεύουσας.
Το εντυπωσιακό βρετανικό κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria, το εσωτερικό του οποίου θυμίζει σε πολλά σημεία βικτωριανή εποχή, έχει ηλικία οκτώ ετών, μήκος 300 μέτρα, και στις 1.007 καμπίνες του μπορεί να μεταφέρει 2014 επιβάτες, ενώ έχει 900 άτομα προσωπικό. Στο βικτωριανό εσωτερικό του υπάρχει ακόμα και μια διώροφη βιβλιοθήκη, ενώ ξεχωρίζει το «βασιλικό θέατρο». Υπάρχουν ακόμα αίθουσες μουσικής και χορού, με ανάλογη ατμόσφαιρα, αίθουσα ξιφασκίας και πολλούς ακόμα χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης και αναψυχής.
Το “Queen Victoria”, που δένει συχνά και σε ελληνικούς λιμένες, ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη για να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε 125 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του 2016 αναμένονται στον επιβατικό λιμένα της Κοπεγχάγης 286 κρουαζιερόπλοια, ενώ συνολικά αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 710.000 επιβατών κρουαζιέρας.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κρουαζιερόπλοιου “Queen Victoria”.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=oM3Fa1Zj4u8

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.