Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της European Tugowners Association για το...

Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της European Tugowners Association για το 2015

149
Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της  European Tugowners Association για το 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 52ης ετήσιας συνάντησης της European Tugowners Association, που έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2015, και φιλοξενήθηκε από την εταιρεία-μέλος, Alexander G. Tsavliris & Sons Maritime Co.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Peter Vierstraete, αναφέρθηκε στην επιτυχή συμμετοχή της Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ναυτιλίας 2015, τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της ναυτιλίας στις ευρωπαϊκές μεταφορές.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Hugo Callens, μίλησε σχετικά με την επίσκεψη στο λιμένα του Antwerp, όπου και παρουσιάστηκαν οι οδηγίες σχετικά με τις Safe Towage Operations, τις οποίες έχει δημιουργήσει η Nautical Technical Committee.

Ως μείζον ζήτημα αναδείχθηκε η πρόοδος αναφορικά με τη νομοθεσία που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και τη διαφάνεια στις λιμενικές οικονομικές συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο της Ένωσης τον κ. Mario Mizzi, CEO της Tug Malta ενώ τη θέση του αντιπροέδρου έλαβε ο κ. Leendert Muller, της ολλανδικής Multraship.

Την έναρξη του συνεδρίου, πραγματοποίησε ο κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας σχετικά με το θέμα του “Towage in a Global Shipping Context”. Ακόμη, ο κ.Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ανέλυσε το σημαντικό ρόλο του λιμανιού του Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Steve Dougal της Century Marine, ανέπτυξε το ζήτημα της διαλειτουργικότητας ανάμεσα στα harbour tugs και στο offshore towage.

Τέλος, ο κ. Roger Clasquin, εκπρόσωπος του λιμένα του Ρότερνταμ, έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου, με την ομιλία του με θέμα: “Evolution of Ports as Business Partner, Blending Public Duty with Business Development”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.