Νέα κρούσματα του ιού MERS-CoV στη Ν.Κορέα

Νέα κρούσματα του ιού MERS-CoV στη Ν.Κορέα

87
Νέα κρούσματα του ιού MERS-CoV στη Ν.Κορέα

Φωτό: ΑΠΕ (RITCHIE B. TONGO)

Νέα κρούσματα της ασθένειας Middle East Respiratory Syndrome (MERS), σημειώθηκαν στη Νότια Κορέα, όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Κορέας, ενημέρωσαν στις 20 Μαΐου τον Οργανισμό για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αναπνευστικού συνδρόμου ενώ στις 21 Μαίου, ανέφεραν δύο ακόμη κρούσματα. Ο πρώτος ασθενής ήταν ένας 68χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μπαχρέιν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Έρευνες πραγματοποιούνται για την πηγή της μόλυνσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 1134 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας MERS-CoV, μεταξύ των οποίων και 427 θανάτους.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, και ο Οργανισμός δεν έχει επιβάλλει ταξιδιωτικούς ή άλλους περιορισμούς ή ειδικούς ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.