Έναρξη της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Έναρξη της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

326
Έναρξη της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Τα δρομολόγια της θαλάσσιας συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό ξεκινά ο “Κωσταντής”, το πρώτο από τα τρία πλοιάρια που θα εκτελούν δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πλοιοκτήτη  Μανώλη Kάιλα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης εξοικειώνονται σταδιακά με αυτό τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης ενώ για τη φετινή περίοδο αναμένεται αύξηση των επιβατών κατά 10 με 15%.

Μέχρι τις 25 Ιουνίου ο “Κωσταντής” θα πραγματοποιεί πέντε δρομολόγια καθημερινά ενώ από τις 25 του μηνός και έπειτα, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά ώρα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, καθώς η γραμμή θα εξυπηρετείται πλέον και από τα πλοιάρια “Άγιος Γεώργιος” και “Θερμαϊκός 1″ .

Το δρομολόγιο που θα εκτελούν τα πλοιάρια, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, θα είναι το εξής: Λιμάνι Θεσσαλονίκης- Λευκός Πύργος- Καλαμαριά- Περαία- Νέοι Επιβάτες- Αγία Τριάδα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.