Οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Euronav

Οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Euronav

244
Οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Euronav

Στην περαιτέρω ανανέωση του στόλου της προχωρά η Euronav, καθώς σε σχετική ανακοίνωση η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία γνωστοποίησε ότι προέβη στην πώληση τριών VLCCs και στην παραγγελία δύο Newcastlemaxes και ενός VLCC.

Αναλυτικότερα, η Euronav πούλησε το VLCC «Nectar» (ναυπηγημένο το 2008 και χωρητικότητας 307.284 dwt), το VLCC «Newton» (ναυπηγημένο το 2009 και χωρητικότητας 307.208 dwt) και το VLCC «Noble» (ναυπηγημένο το 2008 και χωρητικότητας 307.284 dwt). Η συναλλαγή αυτή θα αποφέρει κεφαλαιακό κέρδος ύψους $83,5 εκατ., με τη Euronav να επωφελείται από τα πολύ καλά επίπεδα ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία δύο Newcastlemaxes και ενός VLCC στα κινεζικά ναυπηγεία Qingdao Beihai Shipyard. Τα πλοία εκτιμάται ότι θα παραδοθούν το α’ τρίμηνο και το β’ τρίμηνο του 2027. Αξίζει να σημειωθεί ότι Euronav και CMB.TECH έχουν υπό ναυπήγηση πέντε VLCCs και 24 Newcastlemaxes στα ναυπηγεία Qingdao Beihai Shipyard. Τα πλοία αυτά θα μπορούν να αξιοποιούν τη μεθανόλη για την πρόωσή τους.

Οι Euronav και CMB.TECH παρέλαβαν το τέταρτο super-eco Newcastlemax «Mineral France», χωρητικότητας 210.000 dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.