Οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού των κινεζικών ναυπηγείων και η αντίδραση Μπάιντεν

    128
    Οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού των κινεζικών ναυπηγείων και η αντίδραση Μπάιντεν

    Σωματεία εργαζομένων στον κλάδο της χαλυβουργίας ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να ανοίξει έρευνα για τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που ακολουθεί η Κίνα στους τομείς της ναυπηγικής.

    Η αμερικανική κρατική διοίκηση έχει 45 ημέρες μπροστά της για να αποφασίσει εάν θα ανοίξει έρευνα, με το US Trade Representative να επαναξιολογεί τους δασμούς που είχε επιβάλει η διοίκηση Τραμπ.

    Ο πρόεδρος του συνδικάτου United Steelworkers (USW), David McCall, ανέφερε στους Financial Times ότι η κινεζική ηγεσία τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει αναπτύξει μια στρατηγική για κυριαρχία σε όλο το φάσμα του εμπορίου, πραγματοποιώντας μαζικές επενδύσεις στα ναυπηγεία και ακολουθώντας αθέμιτες πρακτικές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το USW νιώθει ικανοποιημένο για το γεγονός ότι, σε συνεργασία με τη διοίκηση Μπάιντεν, οι εγχώριες εφοδιαστικές αλυσίδες σημειώνουν ισχυρή ανάπτυξη. «Πρέπει να χτίσουμε στο momentum αυτό, αναβιώνοντας τη ναυπηγική βιομηχανία», πρόσθεσε.

    Η αμερικανική βιομηχανία χάλυβα αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα ενόψει των προεδρικών εκλογών, μετά την πρόταση εξαγοράς της Nippon Steel για την απόκτηση της US Steel έναντι $14,9 δισ.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.