Υψηλό 15ετίας για τα κέρδη της Frontline

Υψηλό 15ετίας για τα κέρδη της Frontline

80
Υψηλό 15ετίας για τα κέρδη της Frontline

Τα ισχυρότερα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων 15 ετών κατέγραψε η Frontline το 2023, παρά το γεγονός ότι το δ’ τρίμηνο η απόδοση των ναυλαγορών δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η εταιρεία σημείωσε κέρδη $118,4 εκατ. το δ’ τρίμηνο ή $0,53/μετοχή, ενώ η κερδοφορία για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκε στα $656,4 εκατ. Τα έσοδα της Frontline άγγιξαν τα $415 εκατ. το δ’ τρίμηνο και τα $1,83 δισ. για το σύνολο του έτους.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO της Frontline, Lars H. Barstad, σχολίασε: «H χρονιά ήταν εξαιρετική για την αγορά των δεξαμενόπλοιων, ωστόσο Suezmax, Aframax και product σημείωσαν μεταβλητότητα. Κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου, η Frontline άρχισε να παραλαμβάνει τα 24 σύγχρονα πλοία VLCCs που απέκτησε από τη Euronav και αποτελεί απόδειξη της στρατηγικής επέκτασης της Frontline, καθώς μέσα σε λίγους μήνες διπλασίασε την έκθεσή της στην αγορά VLCCs. Η συνεχής διαταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα έχει προκαλέσει τη διεύρυνση των εμπορικών δρόμων Δύσης/Ανατολής, γεγονός που πιστεύουμε ότι ωφελεί τα μεγαλύτερα πλοία, προσφέροντας οικονομίες κλίμακας, καθώς το πετρέλαιο και τα προϊόντα κινούνται γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.