Ρωσικό κάλεσμα προς ξένες εταιρείες για χρήση του Βόρειου Περάσματος

Ρωσικό κάλεσμα προς ξένες εταιρείες για χρήση του Βόρειου Περάσματος

1763
Ρωσικό κάλεσμα προς ξένες εταιρείες για χρήση του Βόρειου Περάσματος

Σε ένα από τα πλέον «δυνατά» οικονομικά χαρτιά της Μόσχας αναδεικνύεται η αρτηρία του Βόρειου Περάσματος, καθώς ήδη το 2023 διακινήθηκαν μέσω αυτού 36 εκατ. μετρικοί τόνοι εμπορευμάτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Βόρειου Περάσματος είναι εφικτό να ανέλθει στους 400 εκατ. μετρικούς τόνους τα επόμενα δέκα έτη, σύμφωνα με τον Deputy CEO της ρωσικής τράπεζας VTB, κ. Valery Lukyanenko.

Αυτές οι εκτιμήσεις ωθούν τη Ρωσία στην ανάπτυξη των εφοδιαστικών αλυσίδων του Αρκτικού Κύκλου και Βόρειου Περάσματος. Επισημαίνεται ότι το Βόρειο Πέρασμα προσφέρει διέξοδο για τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τις περιοχές της Ρωσίας στην Αρκτική και στη Σιβηρία, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τις ξένες εταιρείες logistics να χρησιμοποιήσουν ενεργά το Βόρειο Πέρασμα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει αυτός ο θαλάσσιος διάδρομος.

Τέλος, ο κ. Πούτιν επισήμανε ότι στα άμεσα ρωσικά σχέδια είναι η επέκταση του αρκτικού στόλου και η αύξηση των διά θαλάσσης εμπορευμάτων από τα βόρεια ρωσικά λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.