Τα bulk carriers μέσα από μεγεθυντικό φακό

Τα bulk carriers μέσα από μεγεθυντικό φακό

170
Τα bulk carriers μέσα από μεγεθυντικό φακό

Στη δραστηριότητα των bulk carriers παγκοσμίως εστιάζει η MarineTraffic σε ανάρτησή της στα social media. Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπάρχουν συνολικά 96.804 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που πλέουν στους ωκεανούς παγκοσμίως.

Στην κατάταξη των πέντε μεγαλύτερων bulk carriers, τα πλοία «Sea Beijing», «Sea Qingdao» και «Sea Indonesia» καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με χωρητικότητα 404.389 dwt έκαστο, σύμφωνα με τη MarineTraffic. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το πλοίο «Sea Maranhao», χωρητικότητας 403.844 dwt, ενώ ακολουθεί το «Sea Fujiyama» με χωρητικότητα 403.811 dwt.

Παράλληλα, η MarineTraffic σημειώνει τους πέντε κορυφαίους λιμένες από τους οποίους αναχωρούν τα 96.804 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο λιμένας Hedland, ακολουθούμενος από τον λιμένα του Tianjin. Οι λιμένες της Σαγκάης και του Kaohsiung βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ το πέμπτο κορυφαίο λιμάνι, ως προς τις αναχωρήσεις bulk carriers, είναι το Terneuzen.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 96.804 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, τα 63.838 φέρουν την κινεζική σημαία, που αντιστοιχεί στο 66% του συνόλου των bulk carriers που πλέουν παγκοσμίως. Ακολουθεί η σημαία του Παναμά, την οποία φέρουν 3.834 πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.