MAN ES και Shell ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απανθρακοποίηση της...

MAN ES και Shell ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

41
MAN ES και Shell ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Η MAN Energy Solutions και η Shell υπέγραψαν στις 27 Ιουνίου μνημόνιο συνεργασίας (MoU), στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνδυασμού των επιμέρους δυνατοτήτων και τεχνολογιών που διαθέτουν προκειμένου να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους και να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στις προσπάθειές τους να απαλλαχθούν από τις ανθρακικές εκπομπές.

Οι δύο εταίροι θα συνεργαστούν για τη βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων δέσμευσης, αξιοποίησης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS), μέσω της τυποποίησης λύσεων συμπίεσης που προορίζονται για σταθμούς CCUS, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα λειτουργικά κόστη των σταθμών και επιταχύνοντας τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των σχετικών έργων.

Παράλληλα, ένας ακόμη τομέας εστίασης είναι ο ναυτιλιακός κλάδος, όπου στόχος της συνεργασίας είναι η προώθηση της ανάπτυξης βιώσιμων επιλογών καυσίμων και ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών για θαλάσσιες εφαρμογές, καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου της ολίσθησης μεθανίου, ενός κρίσιμου θέματος για τον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κλάδου.

Τέλος, MAN και Shell δεσμεύονται να αναπτύξουν και να παράσχουν ολοκληρωμένες λύσεις απανθρακοποίησης, οι οποίες θα συμβάλουν στη μείωση των παραγόμενων εκπομπών CO₂ των σταθμών παραγωγής ισχύος και των αλυσίδων εφοδιασμού, βοηθώντας παράλληλα τους πελάτες τους να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.