Η Ινδία στον χάρτη των εξαγωγών άνθρακα;

Η Ινδία στον χάρτη των εξαγωγών άνθρακα;

54
Η Ινδία στον χάρτη των εξαγωγών άνθρακα;

Στον χάρτη των εξαγωγέων άνθρακα φαίνεται πως θα εισέλθει η Ινδία από το 2025, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Shri Pralhad Joshi.

Η Ινδία διαθέτει σημαντικά αποθέματα άνθρακα και από καθαρός εισαγωγέας κινείται στο να καταστεί καθαρός εξαγωγέας θερμικού άνθρακα, ανέφερε ο Joshi στο περιθώριο του έβδομου γύρου του διαγωνισμού για την εμπορική εκμετάλλευση κοιτασμάτων του καυσίμου. «Με εξαίρεση τον μεταλλουργικό άνθρακα, θα σταματήσουμε να εισάγουμε θερμικό άνθρακα. Ρεκόρ παραγωγής, στους 900 εκατ. τόνους, επιτεύχθηκε το οικονομικό έτος 2022-2023, ενώ επί του παρόντος τα αποθέματά μας ανέρχονται σε 116-117 εκατ. τόνους», δήλωσε ο Joshi.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τους ερχόμενους μήνες, οπότε η ζήτηση θα είναι υψηλή, η προμήθεια άνθρακα θα είναι αδιάκοπη και θα αποφευχθούν φαινόμενα όπως τα περσινά. Το τρέχον οικονομικό έτος, η εγχώρια ζήτηση για άνθρακα θα διαμορφωθεί στους 1,087 δισ. τόνους και ένα μεγάλο μέρος των αναγκών θα καλυφθεί και φέτος μέσω των εισαγωγών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.