Θετικές εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

Θετικές εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

21
Θετικές εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

Ως «εθνικό στοίχημα» χαρακτήρισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη την προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση των συνθηκών στον τουρισμό.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα και μάλιστα όπως σημείωσε «έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις ενώ βρίσκονται σε ανοδική πορεία οι προκρατήσεις για το επόμενο διάστημα». Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι τα έσοδα που προσδοκώνται για το 2023 «θα είναι αυξημένα κατά 20% από εκείνα που είχαν καταγραφεί το 2019 που ήταν καλή χρονιά».

Παρά τις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ανά τον κόσμο λόγω του πληθωρισμού, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη το τουριστικό ρεύμα για τη χώρα μας δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί. Σε κάθε περίπτωση, «χρειάζεται βελτίωση στις υποδομές έτσι ώστε να αυξηθεί η μέση δαπάνη που καταναλώνει ο κάθε τουρίστας».

Στο μείζον θέμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, η υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο πηγάζει από αλλαγές που επήλθαν στα επαγγέλματα λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.