«Η θάλασσα που μας ενώνει»: Μια εκδήλωση για τις ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

«Η θάλασσα που μας ενώνει»: Μια εκδήλωση για τις ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

138
«Η θάλασσα που μας ενώνει»: Μια εκδήλωση για τις ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Σε ζεστό κλίμα μέσα στην επίσημη αίθουσα τελετών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στο Φανάρι πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Η θάλασσα που μας ενώνει» από τη Daskalakis congress & trv την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πληθώρα μελών της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τρεις χώρες, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις στον ιστορικό χώρο και με θέα τον Βόσπορο.

Σημείο εκκίνησης της εκδήλωσης αποτέλεσε το μείζον θέμα της διαχείρισης κρίσεων στη ναυτιλία, με τον Επίτιμο Αρχηγό Στόλου Ναύαρχο Κωσταντίνο Καραγεώργη, ο οποίος εκπροσώπησε την Diaplous Maritime, να απαντά σε σχετικές ερωτήσεις του αρχισυντάκτη των Ναυτικών Χρονικών κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

ΥΡΩ_ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ_2
Α-Δ: Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Κωσταντίνος Καραγεώργης, ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η κ. Αργυρώ Δασκαλάκη

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρισιάδης, CEO της Ermes Harisiadis και ο κ. Ζυμαρίδης, συνιδιοκτήτης της Hermes Bosphorus εστιάστηκαν στις αλυσίδες εφοδιασμού. Σε θέματα κίνησης, ενασχόλησης και ανανέωσης ομίλων ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών αναφέρθηκε η κ. Ανγκούρα, νομική σύμβουλος του Ομίλου Ζούρου.

Παράλληλα, στις πρακτορεύσεις και στις συνεργασίες με την Ελλάδα, με φόντο τους περιορισμούς και της κρίσης που πηγάζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επικεντρώθηκαν ο κ. Armago διευθυντής της Flag Ship -με έδρα τη Σμύρνη- και ο κ. Θεοδοσίου, ιδιοκτήτης της Med Waves -με έδρα Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.

Εκτός αυτού, η επιδημιολόγος και Managing director της αμερικανικής Med solutions international -με έδρα τη Νέα Υόρκη- κ. Andria τοποθετήθηκε για τα ιατρικά περιστατικά στα πλοία. Στο μέτωπο της υγείας παρέμεινε και ο δρ. Γρηγοράκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στη διατροφή των ναυτιλομένων.

ΥΡΩ_ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ
Α-Δ: Ο δρ. Γρηγοράκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η κ. Αργυρώ Δασκαλάκη

Την εκδήλωση υποστήριξαν ο Ομιλος  Ζούρου, η Diaplous Maritime, η V.Ships, η Ηermes Harisiadis, η Εtanap S.A., η Flag ship.,η Mdm. και ο ΠΣΕΠΕ.

Χαιρετισμούς μεταξύ άλλων απέστειλαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  κ. Πατέρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, ο Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων κ. Μαυρίκος και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας των συζητήσεων η κ. Δασκαλάκη  προσέφερε στον διευθυντή της Μεγάλης του Γένους Σχολής οικονομική δωρεά για τους Έλληνες μαθητές. Ακόμη, ακολούθησε δείπνο στο Galata Port.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, η οποία βιντεοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ, θα επαναληφθεί και τον Μάρτιο του 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.