Προσεχώς νέος λιμένας βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού

Προσεχώς νέος λιμένας βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού

141
Προσεχώς νέος λιμένας βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού

Ο ρόλος των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά συνεχίζει να αναβαθμίζεται συνεχώς εντός των τελευταίων ετών και ολοένα και περισσότερα δεξαμενόπλοια μεγάλης χωρητικότητας αναχωρούν με προορισμό τερματικούς ανά τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Sentinel Midstream LLC προσβλέπει σε εμπορική λειτουργία νέου τερματικού της εξαγωγών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ο οποίος μάλιστα θα είναι βαθέων υδάτων, επιτρέποντας ακόμη και σε VLCCs να τον προσεγγίζουν.

Πρόκειται για τερματικό στο Τέξας, με τις σχετικές άδειες να αναμένεται να έχουν δοθεί μέχρι το α’ τρίμηνο του 2024 και την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, σημειώνει το Bloomberg. Ο συγκεκριμένος τερματικός, που θα έχει εξαγωγική ικανότητα 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα, είναι γνωστός και ως Texas Gulf Link. Ο ρόλος του διαφαίνεται σημαντικός, δεδομένης της σημαντικής εκτιμώμενης ανόδου των εξαγωγών πετρελαίου από τον Κόλπο με ορίζοντα το 2030.

Τέλος, σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους τέσσερις τέτοιους λιμένες που έχουν προταθεί με γνώμονα την ολοένα αυξανόμενη δυναμική των αμερικανικών θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.